Дневниците на цветарката

Тук ще намерите истинските приключения на момичето, което работи с цветя. Тя е действителна личност, с действителен бизнес - дори има 2 собствени магазина за цветя. Няма да повярвате, колко интересни и досадни неща й се случват всеки ден. Но пък тя ще ви ги разкаже сама.

Wednesday, December 08, 2004

Да знаеш как да получаваш подаръци

Пак ми се обадиха от една фирма(търговско представителство), с която често работя. Доставката беше за шефа на Военна болница - генерал някой си. Обадих се в магазина да направят кошницата, през това време изтичах да купя бутилката вино, която трявбаше също да поднеса. Всъщност да избираш вино никак не е лесно. За последните години започнах да се понаучавам, въпреки че учението ми е само от етикетите на бутилките:-( Вече мога да се ориентирам за вина до 10 лв., до 15 лв, до 30 лв. и нагоре!
Преди беше по-лошо, защото ми даваха списък с вината и после ходи и ги търси. Например Merlo от еди коя си изва, от незнам кой си регион, и то не от България, естествено. Сега вече ми казават само сумата за която трябва да е виното.
И така, изстрелях се към Военна болница. А знаете как се стига до там в пиков час, когато е петък преди срещата на ОССЕ?И аз разбрах! Много бързо разбрах....А пък за паркирането, просто да не говоря!
Да е жива и здрава Неда, която ме научи да паркирам на място с размерите на носна кърпичка и да се провирам през тесните улички!
Всеки път като успея да се напъхям м/у някоя кофа за боклук и някой гараж си спомням за нея - колко беше постоянна в натиска си върху мен да продължавам да се уча, колко пот излях, как първите пъти като слизах от колата ми идеше да изпия една голяма водка на екс, е , струваше си - паркирах се!
Заприпках с кошница висока, колкото мен и бутика вино за 30 лв. към входа на Военната болница. Право да си кажа не очаквах да я видя в толкова добър вид. Скоро бях в МВР-болница и тя си е мизерийка, както и много други, но не и Военната, хубаво фоайе, коледна украса(и то скъпичка), алуминиева дограма, въобще прилича малко на санаториум.Още повече когато на входа ме посрещна и един усмихнат чичко, който ме попита:"О, за генерал Тонев, нали?Той е бригаден генерал.". Не че за мен имаше значение в този момент дали генерала е бригаден или не, нито пък знам какво е това, докато в ръцете си крепях тази голяма и тежаща 100 тона кошница.
Насочиха ме към 2-ря етаж. От мен ще знаете( а може и да знаете), новсички шефове са на 2-рия етаж. Не знам защо, но в заводи, фирми, министерства - все на 2-рия етаж. Може би ги мързи да се качват по-нависоко, а пък първия е много миско и близо до плебса, но така де - качих се аз.
Вътре промяната от комунизъм към съвременен санаториум не беше много голяма - стените с ламперии, секретатрката с топиран коки дълъг маникюр(и май беше секретарка точно от комунистическо време, в което няма нищо лошо, опит е натрупала жената) и ме пуснаха в обежището на гелерала.
Дълъг и голям соцкабинет, с дълга, покрита със зелена покривка, маса, на края на която седеше голям усмихант чичко(генералът!), с големи мустаци. Видя ми се добродушко:)
Стана и се ръкува с мен.Честитих му рождения ден, защото наистина човекът се държеше свестно. Има някои господа, коитоп само ти сочат мястото, където да оставиш даровете, има някои който ме гледат как се огъвам под тежестта на кошнишата и продължават да си лафят с някои си, сякаш се забавляват да причиняват неудобсво някому.
А този човечец беше така мил и любезен да знае как да приема подаръци. Ей, хора и това е изкуство. Не да започнеш:"Е, ама нямаше нужда" или "Ау, ама от кой ли са", ами да проявиш уванение и към изпращача и към себе си, да прочетеш картичката, да благодариш.
Затова му честитих от все сърце!Да е жив и здрав!
Е, стига толкова = ще бягам, но утре е Св. Анна и ще имам още доставки:)

4 Comments:

  • At December 8, 2004 at 6:18 PM, Blogger Горичка said…

    Eх Цветарке, доживях да видя нов постинг от теб преди Новата Година! Пиши по-често - не е да нямаш за какво ;)
    Пиши и за Украйна и какво мислиш ти за нещата там, щото имаш вътрешен поглед... Т.е. това си е твоят блог и никой не те спира да пишеш друго освен цветарски истории - макар че те са си най-колоритните де. И, ако не знаех, че си филолог, никога нямаше да се досетя, като ти гледам правописа ;) А ти си ме учила мен къде да слагам запетайките - амаха!

     
  • At December 9, 2004 at 9:21 AM, Blogger Ivaylo said…

    еее, благодаря ти, че ме послуша и прописа най-после , ама недей всеки път да те ръчка някой щото искрено се забавлявам на историите ти :)
    тая нощ не те сънувах
    а за паркиране - успях сутринта между една кофа и гараж на цар асен..познато, а:-Р

     
  • At November 28, 2009 at 4:51 AM, Anonymous Anonymous said…

    Здравия всем,

    Самая стабильная [url=http://popplers.ru/]адалт партнерка[/url] [b]Popplers.ru[/b] предлагает Вам сотрудничество на выгодных условиях. Мы покупаем ваш ру трафик по выгодным ценам. Владельцам сайтов, вебмагазинов и веб мастерам мы предоставляем выгодные условия, отзывчивую поддержку и проффесиональный подход в нелегком бизнесе рунета.
    прекрасная возможность надежно заработать, выгодная рефферальная программа, направьте ваш ру трафик в нужное русло, в русло прибыли которое принесет вам [url=http://popplers.ru/]Адалт партнерка[/url] [b]Popplers.ru[/b] . Вывод средств в WebMoney или PayPal, возможность срочных выплат в любой день недели, персональный подход к каждому партнеру.

    Наши тарифы за 1k:

    DoorWays - 6у.е.
    Popunder - 5у.е.
    CJ - 5 у.е.
    Clickunder - 4 у.е.

    Ждем Вас на пути к успеху!

    ICQ: 498994074

     
  • At December 24, 2009 at 12:23 AM, Anonymous Anonymous said…

    nero soundtrax crack
    hiarcs crack palm
    video strip poker demo crack
    windows 2000 pro product key crack
    hyperblade nocd crack




    ancestry.com password crack
    webcam watchdog keygen
    frozen throne crack 1.17
    intervideo windvd 6 keygen
    keyhole 2 pro crack serial
    1 dvd ripper se 1.3.39 crack
    polderbit sound recorder crack
    titanftp crack
    realplayer 10 gold crack
    dumeter crack
    mr captor crack
    majic ball 2 crack
    stylexp crack keygen
    bear share pro 4.6.3 crack
    noviiremote crack 2.5
    corkit crack
    turbo searcher crack
    mpegable x4 live 2.2.7 keygen

     

Post a Comment

<< Home